Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
·         Οι προπονητές της Ακαδημίας πρέπει να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει προκαθοριστεί.
·         Θα πρέπει να δίνουν το καλύτερο εαυτό στη λεπτομερή εκπαίδευση των παικτών δίνοντας έμφαση και στον παιδαγωγικό τους ρόλο. Πρέπει να καταλάβουν ότι ασχολούνται με παιδιά, τα οποία συνεχώς εκπαιδεύονται και εξελίσσονται και ότι «τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες».
·         Οι προπονητές οφείλουν να σέβονται την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών, χωρίς όμως αυτό να αποβαίνει εις βάρος της πειθαρχίας του τμήματος.
·         Οι προπονητές πρέπει να είναι υπόδειγμα για όλους και θα πρέπει να εμπνέουν σεβασμό.
·         Να διακατέχονται από πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού με τους συναδέλφους τους και να είναι έτοιμοι για όποια βοήθεια χρειασθεί.
·         Οι προπονητές οφείλουν να βρίσκονται στο χώρο προπόνησης πριν την προκαθορισμένη ώρα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση της προπόνησης και για επίλυση τυχόν θεμάτων που μπορεί να προκύψουν.
·         Οι προπονητές πρέπει να σχεδιάζουν και να καταγράφουν από πριν την προπόνησή τους και να την καταθέτουν προς ανάλυση, επεξήγηση και τυχόν επεξεργασία από τον Τεχνικό Διευθυντή.
·         Το ίδιο θα γίνεται και για τον αγώνα. Θα υπάρξει ενιαίο πρόγραμμα καταγραφής και ανάλυσης όλων των δεδομένων για την απόδοση των παικτών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
·         Σε τακτά χρονικά διαστήματα οφείλουν να δίνουν τις αξιολογήσεις και προτάσεις για την ποιοτική βελτίωση των ποδοσφαιριστών.
·         Οι προπονητές οφείλουν την ώρα της προπόνησης να ασχολούνται μόνο με αυτή και τίποτα άλλο.
·         Είναι υποχρεωμένοι να απενεργοποιούν το κινητό τους σε ώρες προπόνησης ή αγώνων.
·         Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι σε κάθε καθορισμένη προπόνηση, αγώνα ή αποστολή να είναι ενδεδυμένοι με τον ιματισμό του συλλόγου που έχει καθορισθεί.
·         Επίσης η εμφάνιση των προπονητών και η συμπεριφορά τους σε προπονήσεις, αγώνες, τουρνουά και εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι ανάλογη της φιλοσοφίας της Ακαδημίας με στόχο την όσο δυνατή καλύτερη εικόνα προς τα έξω και να εισπράττουν μόνο θετικά σχόλια.
·         Θέματα που αφορούν το τμήμα να συζητιούνται μέσα σ’ αυτό, θα πρέπει να μην διαδίδονται εκτός της ομάδας.
·         Η οποιαδήποτε επαφή του προπονητή με τον γονέα σε περίπτωση σοβαρότερου θέματος που τυχόν χρήζει κάποια επίλυση θα γίνεται μετά από τηλεφωνική αίτηση στη γραμματεία της ακαδημίας σε προκαθορισμένο ραντεβού παρουσία και του υπεύθυνου της Ακαδημίας (Γενικού και τεχνικού Διευθυντή).
·         Η ενημέρωση των γονέων από τον προπονητή για θέματα που αφορούν την απόδοση, τη συμπεριφορά και την εξέλιξη του παιδιού τους θα γίνεται μετά από τηλεφωνική αίτηση στη γραμματεία της ακαδημίας για να προκαθοριστεί το ραντεβού της επικοινωνίας με τον προπονητή και τους υπευθύνους.
·          Η οποιαδήποτε επικοινωνία για διάφορα θέματα με γονείς, δημοσιογράφους, ή άλλους φορείς θα είναι επιτρεπτή μόνο κατόπιν άδειας και συνεννοήσεως με τους υπευθύνους της ομάδας και πάντα διακριτική προς όφελος της φιλοσοφίας και των αρχών της Ακαδημίας.
2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Προστασία του παιδιού
Σε κάθε παιδί που παίζει ποδόσφαιρο θα εξασφαλίζεται ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον,καθώς και προστασία από κακοποίηση. Το θέμα της κακοποίησης είναι πολύ ευαίσθητο και δύσκολο. Είναι πολύ σημαντικό κάθε παιδί να νοιώθει ασφάλεια και άνεση στις προπονήσεις της ακαδημίας.
Ευθύνες
Ως προπονητής είστε υπεύθυνος για την ασφάλεια των παικτών σας στις προπονήσεις.
Πρέπει:
·         Να έχετε πάντα όλους τους παίκτες στο οπτικό σας πεδίο.
·         Όταν σχηματίζεται ζευγάρια, οι παίκτες πρέπει να έχουν ανάλογα σωματομετρικά χαρακτηριστικά και δύναμη.
·         Να είστε χαμογελαστοί και να δείχνετε την ανθρώπινη πλευρά σας.
·         Να δείχνετε ενθουσιασμό και να ενθαρρύνετε πάντα τους παίκτες σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ακόμα και αν έχετε να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις.
·         Να ακολουθείτε την προβλεπόμενη διαδικασία για την έναρξη και λήξη της προπόνησης.
·         Να απομακρύνεται από το χώρο του παιχνιδιού κάθε εξοπλισμό που μπορεί να λειτουργήσει ως εμπόδιο (μην το μετακινείτε απλά στο χώρο κάποιου άλλου).
·         Να παραπέμπεται τα παιδιά με προβληματική συμπεριφορά στον επικεφαλής προπονητή.
Τι δεν πρέπει να κάνετε:
·         Μην αγγίζετε τους παίκτες σε άλλα σημεία του σώματος πέραν των χεριών, της κορυφής του κεφαλιού ή των ώμων.
·         Μην συμμετέχετε ο ίδιος σε κανένα παιχνίδι. Αν πρέπει να δείξετε μια άσκηση, θα πρέπει οι κινήσεις σας να είναι αργές, προσεκτικές και τα σουτ ή οι πάσες σας χαμηλού βαθμού δυσκολίας (όχι δυνατά).
·         Μην πειράζετε, μην κοροϊδεύετε και μην αναφέρεστε ονομαστικά σε παίκτη για κάποιον αρνητικό λόγο.
·         Μην τιμωρείτε τους παίκτες. Αυτή είναι δουλειά του επικεφαλής προπονητή. Να παραπέμπετε τους παίκτες σε εκείνον και να συνεχίζετε την προπόνηση. Τα απλά προβλήματα πειθαρχίας μπορούν κατά περίπτωση να αντιμετωπίζονται από τον προπονητή, ο οποίος πρέπει να υπενθυμίζει στον παίκτη τις ευθύνες του σε σχέση με τον κώδικα συμπεριφοράς.
·         Μην χρησιμοποιείται τη σωματική άσκηση σαν τιμωρία και να προσπαθείτε να ενισχύετε θετικά τη σωστή συμπεριφορά.
·         Μην αφήνετε τους παίκτες να παίζουν με λυμένα κορδόνια και χωρίς καλαμίδες.
Προετοιμασία:
·         Αγωνιστικός χώρος-ασκήσεις-όργανα-στήσιμο προπόνησης έτοιμα 10’ πριν την έναρξη.
·         Υποδοχή των παιδιών.
·         Περισυλλογή υλικών (με τη βοήθεια των παιδιών)-καθορισμός γηπέδου (απομάκρυνση κινητών εστιών) μετά το τέλος της προπόνησης.
·         Καθημερινή Ενημέρωση Παρουσιολογίου και παράδοση στη Γραμματεία (ενημέρωση).
·         Καθημερινό Πρωτόκολλο Προπόνησης και παράδοση στον Τεχνικό Διευθυντή.
·         Οργάνωση-έλεγχος αποστολής αγώνα-μέτρημα παιδιών.
·         Παρουσία στο γήπεδο 40’ πριν τον αγώνα για U8 και U10, 1 ώρα πριν για U12 και U14.

                                                                                                    Εκ του Δ.Σ του ΓΡΑΝΙΤΗ
                                                                                                        ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ,2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.